Attentie
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Deelnames

Steenbergen Stipendium

De Steenbergen Stichting stelt door middel van het Steenbergen Stipendium eens in de twee jaar € 5000,- beschikbaar aan een jonge historicus om een onderzoek naar een thema in de Drentse geschiedenis af te ronden of nader uit te werken. In het tweede jaar stelt de stichting opnieuw € 5000,- beschikbaar voor de publicatie van het onderzoek in de Drentse Historische Reeks. Iedere bijna of onlangs afgestudeerde historicus kan schriftelijk een voorstel indienen bij het Drents Archief in Assen.

Steenbergen Stichting

Het Stipendium is nauw verbonden aan de Steenbergen Stichting, die in 1961 is opgericht door de in 1886 in Meppel geboren Johan Steenbergen ter nagedachtenis aan zijn broer Hermann. Johan Steenbergen is vooral bekend geworden door de Exakta kleinbeeldcamera, die hij tussen de beide wereldoorlogen in Dresden produceerde met zijn Ihagee Kamerawerk. De Exakta was de allereerste kleinbeeldcamera met een spiegelreflexmachaniek.

Oproep en nadere informatie

Iedere bijna of onlangs afgestudeerde historicus kan schriftelijk een voorstel indienen bij het Drents Archief in Assen. Nadere informatie is te krijgen bij de heren D.H. Huizing of J. Bos, respectievelijk directeur en adjunct-directeur van het Drents Archief, Postbus 595, 9400 AN Assen, telefoon 0592 313523.

Mark Goslinga won in 2012 het Stipendium voor zijn onderzoek naar fotografen in Meppel

 Mark Goslinga won in 2012 het Steenbergen Stipendium voor zijn onderzoek naar fotografen in Meppel