Tarieven

Wilt u dat het Drents Archief onderzoek voor u doet of kopieën voor u maakt? Dat kan. U kunt uw verzoek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per brief naar ons toesturen. Binnen vijf werkdagen kunt u antwoord van ons verwachten.
Onze tarieven vindt u hieronder.

Onze tarieven zijn exclusief administratie-, verpakkings- en verzendkosten. Bij niet contante betaling wordt € 6,00 administratiekosten in rekening gebracht bij opdrachten onder € 150,00. Voor betalingen uit het buitenland wordt € 5,00 doorberekend. Onderzoek met een maximale duur van een half uur wordt binnen twee weken afgehandeld.

tarieven per 1 januari 2018

Zelf onderzoek doen in het Drents Archief: gratis
Inlichtingen over bij het Drents Archief aanwezige archieven: gratis 

Onderzoek op verzoek
Per kwartier of deel daarvan: € 17,00

Scans en prints/fotokopieën (m.u.v. bouwdossiers)
scan A4, folio of A3: € 0,50
print/kopie z/w A4: € 0,50
print/kopie z/w A3 en folio: € 0,60
print/kopie kleur A4: € 0,90
print/kopie kleur A3: € 1,50

Als u niet zelf de archiefstukken opzoekt die u gescand wilt hebben, maar dit door een medewerker van het Drents Archief laat doen, worden handelingskosten in rekening gebracht: € 13,50 per kwartier. Dit tarief wordt ook berekend als een medewerker van het Drents Archief voor u een scan opzoekt die nog niet online staat.

Scans van bouwdossiers
U kunt bij uw bezoek aan het Drents Archief aangeven welke stukken uit het bouwdossier u wilt laten scannen.

Scanprijzen
A0: € 11,40
A1: € 6,25
A2: € 4,50
A3: € 3,25
Daarnaast worden in rekening gebracht: eenmalige digitalisatiekosten bouwdossiers € 17,00 en administratiekosten € 6,00

Foto’s
Kijk in de beeldbank voor het kosteloos downloaden van foto's. Wanneer u een afbeelding in hogere resolutie wilt hebben, stuur dan uw verzoek naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De levertijd voor het bestellen van foto's uit de collectie van het Drents Archief is circa twee weken.

Gewaarmerkte uittreksels van akten van de Burgerlijke Stand
Per akte of set bijlagen: € 12,10