Nieuws

Bouwwerkzaamheden in Drents Archief

topstuk familiewapenIn juli en augustus zijn er bouwwerkzaamheden in de kelder van het Drents Archief. In deze educatieruimte wordt het stucwerk vervangen zodat vanaf we begin volgend schooljaar de duizenden leerlingen weer goed kunnen ontvangen.
Door deze werkzaamheden is er vanaf 24 juli t/m half augustus geluidsoverlast in de Studiezaal. 

Onze excuses voor het ongemak.

 

 

Bouwdossiers Assen inzien

bouwdossiersDe papieren bouw- en milieuvergunningen van gemeente Assen (1905-2010) zijn overgebracht naar het Drents Archief.  Wanneer u een 
bouwtekening (of bouwdossier) of milieuvergunning in wilt zien, hoeft u niet meer van tevoren een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt tijdens openingstijden naar het Drents Archief komen en ter plekke het stuk aanvragen, binnen 20 minuten kunt u het origineel inzien. 
Fotokopieën en/of scans kunnen tegen betaling in overleg gemaakt worden. 
Kijk hier voor de tarieven. 

 

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming

paraplu klein15 mei 2018
Binnen het Drents Archief wordt gewerkt met persoonsgegevens van burgers, medewerkers en (keten)partners. Wanneer burgers gebruik maken van de diensten van het Drents Archief worden persoonsgegevens verzameld voor het goed uitvoeren van de (wettelijke) taken van het Drents Archief. Betrokkenen moeten erop kunnen vertrouwen dat het Drents Archief zorgvuldig en veilig met persoonsgegevens omgaat. Daarom hebben we ons beleid over deze gegevens vastgelegd in een privacystatement, dit kunt u hier downloaden. 

Lees meer...

Drents Archief ontvangt uniek, handgeschreven egodocument van Asser CPN’er Sjerp Weima

egodocument Sjerp Weima228 april 2018
Communistisch raadslid overleeft vier jaar gevangenschap in WOII, waaronder Neuengamme en het bombardement van de Cap Arcona

Het Drents Archief heeft onlangs een bijzonder document geschonken gekregen. Het gaat om zo’n veertig handgeschreven vellen van communist Sjerp Weima. Het CPN-raadslid werd in juni 1941 opgepakt en doorstond achtereenvolgens o.a. Kamp Amersfoort, concentratiekamp Neuengamme en hij was bij het bombardement van de Cap Arcona in de haven van Neustadt.

Lees meer...

Tijdelijk geen scans op onze websites

bevregisterDe scans op Alledrenten en in het archievenoverzicht op onze website zijn op dit moment niet te openen. Dit is te wijten aan een technisch probleem. Er wordt aan gewerkt, maar op korte termijn kan het probleem nog niet opgelost worden. Wij houden u op de hoogte!

Stukken aanvragen tijdelijk niet mogelijk

genealogieWe ondervinden momenteel problemen met ons aanvraagsysteem. Het is soms onmogelijk om originele stukken aan te vragen.

Neem daarom vóór een bezoek aan ons archief voor de zekerheid telefonisch contact op met 0592- 313523.

Jaarbericht 2017 - leven lang leren

plaatje voor bij nieuwsIn 2017 ontvingen we 1,25 miljoen online bezoekers en 17.046 mensen brachten individueel of in een groep een bezoek aan het Drents Archief. Vanaf vorig jaar bieden we nu 5 dagen per week educatieve programma's aan aan leerlingen vanaf 4 jaar. Door onze nieuwe samenwerking met de Senioren Academie – Hoger Onderwijs voor Ouderen kunnen ook senioren in het Drents Archief hun algemene ontwikkeling en kennis blijven vergroten en actualiseren. 

Bekijk hier het complete jaarbericht 2017.