Nieuws

nieuwe directeur Drents Archief

rodenburg 132x120Corinne Rodenburg (1968) wordt de nieuwe directeur van het Drents Archief. Zij gaat 1 maart 2017 beginnen. Rodenburg is nu nog werkzaam als directeur van uitgeverij Koninklijke Van Gorcum.

Rodenburg studeerde Engelse Taal- en Letterkunde. Zij heeft sindsdien een carrière opgebouwd in de uitgeverswereld, onder meer bij Kluwer en bij Wolters-Noordhoff.

Sinds haar aantreden bij Koninklijke Van Gorcum in 2010 gaf Rodenburg leiding aan de uitgeverij in een tijd waarin zowel uitgeverij- als drukkerijbranche turbulente ontwikkelingen doormaakten. Eerst als adjunct-directeur van het gecombineerde uitgeverij-drukkerij bedrijf en na verkoop van de drukkerij in 2014 als directeur van de uitgeverij.

Koninklijke Van Gorcum publiceert naast educatieve en professionele uitgaven op het gebied van onderwijs en het sociaal domein, boeken op het gebied van cultuur en historie van de noordelijke provincies en van Drenthe in het bijzonder. Diverse boeken zijn in samenwerking met het Drents Archief ontwikkeld. Rodenburg is woonachtig in de gemeente De Wolden.

Corinne Rodenburg volgt Douwe Huizing op, die vanaf 1 februari in opdracht van de Stichting Maatschappij van Weldadigheid projectleider wordt voor het op te richten Koloniecentrum in Frederiksoord. Het bestuur van het Drents Archief is verheugd dat het gelukt is om op zo’n korte termijn een uitstekende opvolger te vinden.