Nieuws

Vacature medewerker applicatie- en informatiebeheer

EDepot 132x120Het Drents Archief is een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van OCW en de gemeente Assen en wordt mede gefinancierd door de provincie Drenthe. Centrale opdracht is de uitvoering van publieke taken op grond van de Archiefwet 1995. Daarbij streeft het Drents Archief ernaar om haar collecties onder de aandacht van een zo breed mogelijk publiek te brengen. Door de digitalisering van de samenleving ligt de nadruk in het beleid voor de komende jaren op de informatiefunctie van het archief.

 

Het Drents Archief beschikt naast een fysiek depot ook over een aansluiting op het landelijke e-Depot, waarbinnen het een eigen bewaaromgeving beheert. De transitie naar digitaal archiefbeheer en digitale dienstverlening betekent een uitdaging voor het Drents Archief: naast technische oplossingen vraagt dit ook om actuele kennis op het gebied van digitale systemen en informatiebeheer in de organisatie. In noordelijk verband trekt het Drents Archief op dit gebied samen op met Groningen en Friesland.

Vanwege het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een ervaren

Medewerker applicatie- en informatiebeheer (1,0 fte)

Functie inhoud

 • Je bent verantwoordelijk voor het functioneel en technisch applicatiebeheer van interne (web)applicaties en collectiebeheersystemen.  In de toekomst heb je een rol in het beheer van het e-Depot.
 • Je adviseert medewerkers over het juiste gebruik en de mogelijkheden van de applicaties, evenals de mogelijkheden om deze aan te passen.
 • Je onderhoudt contacten met leveranciers van de door het Drents Archief gebruikte applicaties en collectiebeheersystemen.
 • Je brengt gegevensverzamelingen en digitale bestanden voor (online) dienstverlening onder beheer en bewerkt deze t.b.v. online beschikbaarstelling. Je verleent technische assistentie aan (project)teams op het gebied van gegevensbewerking.
 • Je bent verantwoordelijk voor het aanleveren van managementinformatie over het gebruik van de (web)applicaties.
 • Je treedt zo nodig op als projectleider en je neemt deel aan landelijk en/of regionaal overleg binnen jouw werkterrein.

Functie eisen en competenties

 • Je hebt een HBO ICT opleiding en hebt daarmee relevante ervaring opgedaan.
 • Affiniteit met erfgoeddata en ervaring met digitale archieven en applicaties binnen een archiefcontext is een pré (MAIS-Flexis, Memorix Maior, Preservica).
 • Je hebt kennis van SQL en een of meerdere programmeertalen (PHP, Python, SQL).
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en het vermogen om wensen van gebruikers te vertalen naar functionele oplossingen.
 • Je hebt een systematische werkstijl en bent accuraat (ook onder tijdsdruk).
 • Je kunt goed samenwerken in een (project)team, je bent daarin oplossingsgericht en proactief in denken en doen.
 • Ervaring met projectmethodieken zoals Scrum en Prince2 is een pré.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week. De arbeidsvoorwaarden van het Rijk zijn van toepassing, inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring in BBRA schaal 8 (max. €3.240,81 per maand). De aanstelling is voor een jaar, de intentie is om dit om te zetten in een vast dienstverband, afhankelijk van ontwikkelingen binnen de organisatie en bij gebleken geschiktheid.

Sollicitatie en inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het hoofd Collectie en Publiek van het Drents Archief, Henk Nijkeuter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 0592-313523.

Je schriftelijke sollicitatie en CV kun je uiterlijk 26 december a.s. mailen aan Sjoukje Hussels, personeelsfunctionaris, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De eerste gespreksronde vindt plaats op 17 januari, voor de tweede gespreksronde is 24 januari gereserveerd. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.