Nieuws

Recordoplage Canon van Drenthe

De Canon van Drenthe is op 6 oktober verschenen in een recordoplage van 17.500 exemplaren. Dankzij de nauwe samenwerking met de Drentse historische

verenigingen kon de canon in deze enorme oplage worden gedrukt, een record in Nederland. Nergens verscheen een regionale canon in zo’n hoge oplage!

 

Routes door Drenthe

Provinciaal historicus Michiel Gerding reikte het eerste exemplaar van De Canon van Drenthe uit aan Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar. Tichelaar was met name vol lof over de combinatie van de 50 ijkpunten met de wandel-, fiets- en autoroutes, waardoor Drenten hun eigen invulling kunnen geven aan de geschiedenis van hun provincie.


Week van de geschiedenis vol activiteiten

Het verschijnen van de canon is het begin van een reeks activiteiten in het kader van Mijn leven, mijn Drenthe. Hoogtepunt is de feestweek in de Week van Geschiedenis (17 t/m 25 oktober). De week wordt afgesloten met een uitbundige slotmanifestatie op zaterdag 24 oktober in het Drents Archief, Drents Museum en op de Kleine Brink in Assen. De activiteiten zijn voor jong en oud en voor iedereen met gevoel voor zijn of haar eigen verleden. De meeste activiteiten zijn gratis.