Nieuws

Klaas Stol: Vriend voor het leven

digiloungeKlaas Stol is de eerste ‘Vriend voor het leven’ van de Stichting Vrienden van het Drents Archief. Waarom ging hij dit levenslange lidmaatschap aan? 

Stol: “Vriendschap is niet tijdelijk, je gaat een vriendschap aan voor een langere periode. De aard van het Drents Archief vraagt ook om een langdurige betrokkenheid. Veel Vrienden van het Drents Archief zijn jarenlang lid. Een ‘Vriendschap voor het leven’ levert dan voordeel op".


Belastingvoordeel voor Vrienden

"Van de 400 euro die je betaalt, krijg je via een belastingconstructie in 5 jaar tijd de helft terug. Na 15 jaar is het helemaal lonend in vergelijking met een jaarlijks lidmaatschap. Je kunt dan alle genoegens beleven van de Vriendschap zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Nog een argument: uit de psychologie is bekend dat het onderhouden van vriendschappen mensen langer doet leven!”

Het Drents Archief
Stol deelt graag zijn enthousiasme over het Drents Archief: “Een prachtig gebouw, prachtige voorzieningen en gastvrije en deskundige medewerkers, de meest onderschatte instelling in het erfgoedkwartier in Assen”. 

Educatieproject
Wat doet de Stichting Vrienden met het geld dat binnenkomt? Stol: “Dat geld gaan we niet beleggen, maar we gaan DOEN! Laatst financierden de Vrienden bijvoorbeeld de educatieve smartphoneroute ‘Vakmanschap op straat’ voor het VMBO en MBO”.

De Stichting Vrienden in het kort
De Stichting Vrienden van het Drents Archief koestert het Drentse verleden en de parels uit onze collectie. Financiële steun van onze Vrienden maakt het mogelijk dat een publicatie, project of educatief programma over een boeiend onderdeel van de Drentse geschiedenis tot stand komt. Of dat een waardevol archiefstuk gerestaureerd wordt. 

Draagt u de Drentse geschiedenis ook een warm hart toe? En steunt u onze missie om erfgoed dichterbij te brengen en jonge en oudere bezoekers bewust te maken van hun eigen sporen in het verleden? Word ook Vriend! >Lees meer