Nieuws

Minister Bussemaker brengt werkbezoek aan het Drents Archief

werkbezoek

Op woensdag 22 oktober heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een werkbezoek gebracht aan het Drents Archief. 

In het in 2012 gerenoveerde Drents Archief nam de minister kennis van het nieuwe publieksconcept en de toekomstvisie van het Drents Archief. In de educatiekelder van het archief keek ze mee met Operatie Sigismund, het bekroonde educatieve programma voor het basisonderwijs, dat deze ochtend werd gespeeld door leerlingen van groep 8 van de Emmaschool uit Assen.
De minister toonde veel belangstelling voor het leren 3.0, waarbij leerlingen door middel van interactieve media zelf leren en ontdekken. 

 

 

In het archiefdepot bekeek ze onder meer documenten van de bedelaarsgestichten in Veenhuizen, een archief dat nu extra in de belangstelling staat vanwege de theatervoorstelling over Het pauperparadijs, die in de zomer van 2015 gaat spelen in Veenhuizen. In de Digilounge bekeek ze de multitouchtafels met programma’s die grootouders, kleinkinderen en andere bezoekers in contact brengen met sporen uit het verleden. 

Foto's werkbezoek
De foto's hieronder zijn te downloaden voor gebruik in publicaties (klik op de foto om te downloaden). Bij plaatsing van een foto graag vermelden: foto Sake Elzinga.

depot-klein digilounge-1-klein digilounge-2.klein operatie-sigismund-1-klein operatie-sigismund-2-klein