Nieuws

Opening Drents Archief op 13 oktober

Op 13 oktober zullen mevrouw T. Klip-Martin, cultuurgedeputeerde van de provincie Drenthe en de heer K. S. Heldoorn, burgemeester van Assen het vernieuwde Drents Archief openen.

Gastvrije Digilounge
Het monumentale pand van het Drents Archief in Assen heeft van binnen een fikse metamorfose ondergaan. In een mix van hypermodern en monumentaal ervaren bezoekers het verhaal van Drenthe. Gastvrijheid en openheid staan centraal. 

De Digilounge is de centrale publieksruimte met twee multitouch-tafels, schermen in verschillende soorten en maten en banken die uitnodigen om erin neer te ploffen. Een sfeervolle, informele plek waar je samen navigeert op de site annodrenthe.nu en ontdekt hoe je woonplaats er vroeger uitzag. Ook de multitouch-tafels nodigen uit tot interactie. Er kunnen meerdere mensen tegelijk foto’s en films op een tafel aanklikken en verhalen met elkaar delen.

digilounge02

Nieuw is ook de Studio die plaats biedt aan groepen tot 48 personen. Een presentator biedt elke groep een programma op maat. De deelnemers kunnen hun kennis testen en herinneringen ophalen bij een van de spelprogramma’s en de bijzondere historische films.
Natuurlijk blijft het Drents Archief de plek waar bezoekers originele stuken kunnen raadplegen voor onderzoek en verdieping.

Open dag op 28 oktober
Om te laten zien wat bezoekers bij het Drents Archief kunnen doen en beleven, is er op zondag 28 oktober van 13.00-17.00 uur een Open Dag met speciale activiteiten. U leest er meer over in het nieuwsbericht op deze site.

Bezoekers zijn ook altijd welkom in de Digilounge en Studiezaal tijdens de gewone openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. De Digilounge is daarnaast elke vierde zondag in de maand geopend. De toegang is gratis.

Rijksgebouwendienst is eigenaar van het archiefgebouw en opdrachtgever voor de verbouwing.
Het publieksconcept Drents Archief 3.0 is bedacht door ACT2 en wordt gefinancierd door Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Provincie Drenthe, Gemeente Assen, Samenwerkingsverband Noord Nederland: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

logos