Nieuws

Het vernieuwde Drents Archief, nu open!

Het monumentale pand van het Drents Archief in Assen heeft een fikse metamorfose ondergaan. In een mix van hypermodern en monumentaal ervaren bezoekers hét verhaal van Drenthe Afgelopen zaterdag, 13 oktober, was de feestelijke opening voor genodigden.
Helaas is de spectaculaire openingsact door Close Act voortijdig gestopt, nadat een gast onwel was geworden. De opening zou uitgevoerd worden door burgemeester van Assen, de heer K.S. Heldoorn samen met cultuurgedeputeerde mw. T. Klip-Martin.

De heer K. S. Heldoorn, burgemeester van Assen heeft het vernieuwde Drents Archief zonder officiële openingshandeling geopend. In en rond het gebouw stond alles in het teken van 'het theater van de Drentse geschiedenis.

Zo’n 300 genodigden stelden zelf hun programma samen en genoten zichtbaar van de verschillende optredens.

Van Suzanna Jansen over de Drentse armenkoloniën, het muzikale rariteitenkabinet Swoolish met plaatjes uit de jaren '50 en '60, tot gedichten in het Zand Drèents van Bert Kamping. De bekende historicus Maarten van Rossem met zijn visie op de jaren '80 trad op in de Studio en in de kelders bracht Betsy Torenbos herinneringen van Drenten op een wel heel bijzondere wijze in beeld.

yolandavisser-5291

yolandavisser-5218

yolandavisser-5170

yolandavisser-5308

yolandavisser-5145

yolandavisser-5126

yolandavisser-5226

yolandavisser-5121