Nieuws

Nieuwe entree Drents Archief krijgt een ruime voldoende

Bezoekers van de open dag gaven hun mening over de ingang van het gebouw. Ruim 400 bezoekers kwamen zondagmiddag 28 oktober een kijkje nemen in het Drents Archief. De mix van modern en monumentaal in het vernieuwde pand werd goed gewaardeerd. Dat blijkt uit een enquête die onder de bezoekers werd gehouden.

Fris, hip en modern
Bezoekers konden een rapportcijfer geven voor het entreegebouw en voor het interieur. Ongeveer 60 mensen hebben de enquête ingevuld. De spraakmakende nieuwe entree scoorde gemiddeld een 7,2. De meningen liepen sterk uiteen, maar waren overwegend positief. Een aantal mensen vond de ‘tijdmachine’ te modern, of even wennen. Anderen vonden de entree briljant, een goede visie van de architect, fris, hip en een mooie combinatie van oud en modern. De nieuwe publieksruimtes werden ronduit goed gewaardeerd met een 8,6. Veel bezoekers gaven een toelichting: schitterend gerenoveerd, functioneel met respect voor historie.

Meer te beleven
Voor veel mensen was het hun eerste bezoek aan het Drents Archief. Uit de enquête blijkt bovenal dat de ondervraagden het archief een bezoek waard vinden. “Er is meer te zien en te beleven dan de naam doet vermoeden”. Door de digitalisering en de hypermoderne middelen in de Digilounge is het leuk en gemakkelijk het Drenthe van toen te ontdekken. Of zoals één van de geënquêteerden schreef: “Uniek materiaal in een uniek gebouw”.

Gratis toegankelijk
Het Drents Archief is geopend dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. De Digilounge is daarnaast elke vierde zondag in de maand geopend. De toegang is gratis.

Met de multitouchtafel in de Digilounge ontdek je het Drentse verleden

digilounge24a