Nieuws

Boek over het midden- en kleinbedrijf in Drenthe

Op donderdag 29 november heeft Bert van der Haar, voorzitter VNO-NCW Noord en algemeen directeur !pet hoogeveen het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boek Vergeet de kleintjes niet. Het MKB in de Drentse economie. Het boek werd gepresenteerd tijdens een minisymposium over de rol van het MKB in Drenthe.

Rijke historie

Hoewel Drenthe bekend staat als een agrarische provincie, bloeide de bedrijvigheid na 1950 op. Het midden- en kleinbedrijf speelt tegenwoordig een belangrijke rol met meer dan 75% van de werkgelegenheid. Aan de hand van elf Drentse bedrijven neemt auteur Egbert Wever de lezer mee in de naoorlogse ontwikkeling van het MKB. Die bedrijven kennen vaak een rijke historie, zoals Hotel Wesseling in Dwingeloo, dat eeuwen geleden al een herberg was. Of Modehuis Oldenburger in Beilen, een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden begon toen Salomon Kats met zijn hondenkar huis-aan-huis textielstoffen verkocht.

Twee boeken in een unieke vormgeving
Het boek 'Vergeet de kleintjes niet. Het MKB in de Drentse economie' bestaat uit twee delen die door een unieke vormgeving en bindwijze met elkaar verbonden zijn. Het eerste deel schetst de rol van het midden- en kleinbedrijf in de Drentse economie. In het tweede deel worden het heden en verleden van elf Drentse bedrijven uitgelicht.

Het boek is verkrijgbaar bij het Drents Archief. De verkoopprijs is 19,50.
Egbert Wever: Vergeet de kleintjes niet. Het MKB in de Drentse economie

kleintjes