Nieuws

Annodrenthe.nu maakt kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Annodrenthe.nu is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs, de prijs voor de beste historische website. Bent u ook enthousiast over annodrenthe.nu? Dan kunt u  ervoor zorgen dat wij de prijs winnen.

Vanaf zaterdag 15 december kunt u hier stemmen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste historische website van het afgelopen jaar. De winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs wordt gekozen door het publiek en ontvangt een geldprijs van € 2.500,-.

Annodrenthe.nu is een website en mobiele app, waarmee je Drenthe en haar geschiedenis op een nieuwe manier beleeft. Het is mogelijk te navigeren door verschillende historische kaarten van Drenthe vanaf 1638! Op tal van plekken op de kaart is informatie uit de collectie van het Drents Archief te vinden: meer dan 40.000 foto's, films en documenten die betrekking hebben op die locatie. Verhalen over geschiedenis, cultuur, natuur en milieu worden met annodrenthe.nu op locatie in heel Drenthe voor iedereen toegankelijk.

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Archieven.nl en het Nationaal Archief. Naast het publiek is er ook een vakjury die de sites beoordeelt en een prijs mag uitreiken. 

Op annodrenthe.nu ontdek je het Drentse verleden

havezaten_batinge