Nieuws

Zecc Architecten wint architectuurprijs

Zecc Architecten, het architectenbureau dat het ontwerp heeft gemaakt voor de spraakmakende entree en renovatie van het Drents Archief, heeft de AM NAI 2012 prijs gewonnen.

De jury koos hun project ‘De Zwarte Parel’ in Rotterdam uit als het beste ontwerp dat tussen 2010 en 2012 door een jonge architect is gerealiseerd. Uit het juryrapport: "Het project is inventief, experimenteel en gedurfd; het laat nieuwe mogelijkheden zien. De Zwarte Parel is oprecht een inspirerend project voor alle jonge architecten." De AM NAi prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het NAi en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.

Zecc Architecten maakte voor het Drents Archief een gedurfd ontwerp waarbij de nieuwe doelstellingen van het archief goed ingepast zijn in de geschiedenis van het pand. De nieuwe ingang aan het Museumlaantje is uitnodigend en transparant. De hypermoderne entree vormt het begin van een tijdlijn door het gebouw. Via de vleugel uit 1980 lopen de bezoekers naar het archiefgebouw uit 1901 en de kloostergang met middeleeuwse muurrestanten. Het monumentale pand en de moderne inrichting vormen een mooie mix.

 

 

Zecc Architecten overhandigt directeur Douwe Huizing een cadeau tijdens de feestelijke opening van het Drents Archief


yolandavisser-5298