Nieuws

Daphne Bunskoek ontdekt familiegeschiedenis in Drents Archief

In het ntr-programma Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Daphne Bunskoek bezocht het Drents Archief waar zij bijzondere verhalen ontdekte over haar arme voorouders. Ook ging ze met de app annodrenthe op pad om op locatie in Drenthe meer te weten te komen over de plek waar haar familieleden woonden en werkten.

De voorouders die de bekende Nederlanders in hun stamboom tegenkomen hebben allemaal een eigen verhaal, dat ook iets vertelt over de persoonlijkheid van de hoofdpersonen zelf. Die verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw-ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.

Daphne Bunskoek
Actrice en presentatrice Daphne Bunskoek brak bij een groot publiek pas door, toen ze RTL Boulevard ging presenteren, maar daarvoor was ze ook al in tal van programma's en films te zien geweest. De laatste jaren is ze vooral bij de publieke omroep te zien in programma's als Gesprek op 2, Premier gezocht en in journalistieke programma's over film.

Daphne komt uit Twente, de streek waar ooit de textielindustrie hoogtij vierde. Veel van haar voorouders hebben dan ook in de textiel gewerkt. Voor een schamel loon, dat weet Daphne. Maar ze weet niet, wat armoede toen echt betekende. En al helemaal niet dat sommigen van haar voorouders heel inventief waren om aan de armoede te ontsnappen. Soms bleven ze daarbij binnen de grenzen van de wet, soms niet. Dat levert verhalen op, die veel kleur geven aan het leven van armoedzaaiers.

Uitzenddata Verborgen Verleden
Zaterdag 26 januari om kwart over acht wordt het programma met Daphne Bunskoek uitgezonden op Nederland 2. Dit programma wordt herhaald op maandag 28 januari om twaalf uur 's middags, ook op Nederland 2. Daarna is het nog een maand te zien op Uitzending gemist.

Dit zijn alle hoofdpersonen en uitzenddata van Verborgen Verleden 2013:
Afl. 1     12 januari 2013                 Mart Smeets
Afl. 2     19 januari 2013                 Nasrdin Dchar
Afl. 3     26 januari 2013                 Daphne Bunskoek
Afl. 4     2 februari 2013                 Ronald Giphart
Afl. 5     9 februari 2013                 Gerdi Verbeet
Afl. 6     16 februari 2013               Waldemar Torenstra
Afl. 7     23 februari 2013               Marte Röling
Afl. 8     2 maart 2013                     Stef Bos

Meer informatie vindt u op de site van Verborgen Verleden

Daphne ontdekt verhalen van haar arme voorouders in het Drents Archief

daphne