Nieuws

Coole opa- en omadagen in de voorjaarsvakantie

Ga je in de voorjaarsvakantie logeren bij je opa of oma? Neem ze op 19 of 21 februari mee naar het Drents Archief en het Drents Museum! Doe de opdrachten en ontdek van alles over vroeger. Handig dat je opa of oma er bij is, want die weet daar alles van. Bovendien krijgen ze op dinsdag 19 en donderdag 21 februari korting op hun toegangskaartje. En jij zelf mag gratis mee!

Programma Drents Archief

Schrijven als vroeger

Schrijf je met een Stabilo? Of typ je liever op de Ipad? In het Drents Archief leer je schrijven zoals dat vroeger ging, met een kroontjespen en inkt. Je zult zien dat dat nog best lastig is. Misschien kan opa of oma je helpen. Die weet vast nog wel hoe het moet!

Speel een spel met het digitale fotoboek
Ook kun je in het Drents Archief op ontdekkingstocht door een digitaal fotoboek. Op enorme iPads (grote digitale tafels) zie je dat de auto’s er heel anders uitzagen en wat de mensen deden toen er nog geen tv was. Bij de foto’s staan vragen. Weet jij de antwoorden? En help opa en oma even met de digi-tafel!

Even uitrusten na de opdrachten? Kijk dan in de Studio een mooie film uit de tijd dat je opa en oma zo oud waren als jij nu bent.

Programma Drents Museum

Kunst van vroeger
In het Drents Museum ontdek je alles over de grote schilderijen die gemaakt zijn in de Sovjet-Unie. Wist je dat sommige van die schilderijen zo groot zijn dat jij er misschien wel twintig keer in past? Ook kun je zien hoe mensen in de Sovjet-Unie leefden onder de dictatuur van Josef Stalin.

Doe energie op in het Kindermuseum
Naast mooie tentoonstellingen kun je in het Drents Museum ook zelf in actie komen in het Kindermuseum Boordevol Energie! Je opa en oma kunnen je van alles vertellen over energiebronnen van vroeger, kun jij ze wat leren over energie van nu?

 

 

Praktische informatie

  • Wanneer: dinsdag 19 en donderdag 21 februari 2013, 11.00-17.00 uur
  • Voor wie: grootouders en kleinkinderen, maar ook ouders en kinderen zijn welkom!
  • Waar: start bij het Drents Archief, Brink 4 in Assen, entree Museumlaantje. Het Drents Museum vind je ernaast op de Brink 1 in Assen.
  • Prijs: opa’s en oma’s en ouders met (klein)kinderen betalen € 14,- (normale prijs is € 17,-). Kinderen t/m 18 jaar gratis entree, reguliere kortingen voor het museum zijn ook geldig.
  • Aanmelden: niet nodig, het is een doorlopend programma. Goodiebags worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.

digilounge24a