Nieuws

Koninklijk programma in de meivakantie

Bent u op zoek naar een leuke activiteit in de meivakantie voor het hele gezin? Kom dan naar het Drents Archief en het Drents Museum!
Op 28 april en 1, 2 en 3 mei staat het programma geheel in het teken van het koningshuis. De start van het combiarrangement is in het Drents Archief; bekijk films over de koninklijke bezoeken aan Drenthe, speel een spel of ga in het Drents Museum naar de Kostuumshow en bewonder de prachtige jurken en bijzondere pakken van de Oranjes. 

Koninklijke spelen in het Drents Archief
Ontdek op de digitale tafels in het Drents Archief foto’s van de koninklijke bezoeken aan Drenthe. De koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix kwamen allemaal naar onze provincie. Soms bij rampen, maar meestal bij vrolijke gebeurtenissen. Speel het fotospel en ontdek van alles over hun bezoeken aan Drenthe.
Tijdens het spel Operatie Sigismund gaan kinderen (en hun ouders) met behulp van de modernste technologie als echte speurneuzen aan de slag in de oude kelders. Waar heeft Sigismund het zegel van prins Willem V verstopt, nadat hij moest vluchten naar Engeland? Op het metershoge scherm in de theaterzaal bekijkt u een film van de koninklijke bezoeken aan Drenthe tussen 1930 en 1980. De film duurt ca. 60 minuten en is speciaal voor dit arrangement samengesteld.

Terug in de tijd met de Oranjes in het Drents Museum
Op zondag 28 april geniet u in de Abdijkerk van het Drents Museum van een historische kostuumshow, gepresenteerd door de stichting Oud-Oranje. Om 12.30 uur en 15.30 uur komen alle vorstinnen langs die de afgelopen eeuwen het beeld van Nederland mede hebben bepaald. Aan de hand van de koninklijke personages, hun kostuums en de belangrijkste gebeurtenissen in hun tijd, krijgt u een overzicht van de ontwikkeling van het Koninkrijk der Nederlanden. Op  1, 2 en 3 mei geeft het Drents Museum om 13.00 uur en 15.30 uur in de GS-zaal inleidingen waarin u de relatie van de Oranjes met het museum ontdekt. Zo hoort u alles over de koninklijke details in het museum en krijgt u uitleg over de collectie ‘ oranje keramiek’.
Kinderen vormen tijdens het koninklijke programma op 28 april en 1 t/m 3 mei een heus keuringscomité. Bij de informatiebalie kunnen ze een formulier halen waarmee het museum op allerlei punten gekeurd kan worden. Verdient het Drents Museum een koninklijk kinderkeurmerk?

Praktische informatie
Wanneer: Zondag 28 april, woensdag  1 mei, donderdag  2 mei en vrijdag 3 mei van 11:00 tot 17:00 uur. 
Voor wie: Het hele gezin.
Waar: De start is bij het Drents Archief, Brink 4 in Assen, entree aan het Museumlaantje. Het Drents Museum vindt u ernaast op de Brink 1 in Assen.

Prijs combi-arrangement op 28 april
Volwassenen: € 18,-
Museumkaarthouders: € 8,-
Kinderen: € 6,-

Prijs combi-arrangement op 1, 2 en 3 mei
Volwassenen: € 14,-
Museumkaarthouders: € 4,-
Kinderen: € 2,-

Programma
blokkenschema_526