Nieuws

Kijkdag 'Europa om de hoek' op vrijdag 10 mei

Projecten die tot stand zijn gekomen met hulp van Europese subsidie openen tijdens de kijkdagen 'Europa om de hoek' hun deur voor het publiek.

Het Drents Archief presenteert op vrijdag 10 mei een speciaal programma. Laat je verrassen en ga mee met de rondleiding door het gerenoveerde monumentale pand. Ontdek het Drenthe van toen in de Digilounge, test je kennis en speel de quiz. Neem plaats in het theater van de Drentse geschiedenis voor een historische film. Het programma duurt ca. 50 minuten.

Openingstijden tijdens de kijkdagen
Vrijdag 10 mei van 13:00 tot 16:00 uur
Start programma om 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Brink 4 | entree Museumlaantje | Assen

Een mix van hypermodern en monumentaal
Het pand van het Drents Archief is sinds de renovatie door Zecc Architecten een sfeervolle mix van hypermodern en monumentaal. De opvallende entree aan het Museumlaantje is helemaal anno nu en het monumentale gedeelte uit 1901 is in oude luister hersteld. Muurrestanten in de kloostergang dateren zelfs nog uit de tijd van de middeleeuwse abdij Maria in Campis. We nemen je mee naar de Digilounge, waar je terug kan in de tijd met de middelen van nu. Ontdek hoe je woonplaats er vroeger uitzag door in te zoomen op historische kaarten, bekijk de topstukken uit de collectie op de digitale tafels of zoek naar je voorouders in onze databases.
In de Laarwoudzaal is de plafondschildering Allegorie op Drenthe te zien die sinds de renovatie op deze plek is teruggekeerd. Tijdens de rondleiding hoor je de opmerkelijke geschiedenis van dit geschilderde plafond.

In de Studio, het theater van de Drentse geschiedenis, speel je een quiz. Welk team weet het meest van het Drenthe van toen? Haal herinneringen op aan je eigen schooltijd bij de film ‘Naar school’ uit  Drenthe in de jaren ’30 t/m ’70.

Zecc Architecten verwierf voor het renovatieproject van het Drents Archief de eervolle vermelding BNA (Bond van Nederlandse Architecten) Gebouw van het Jaar 2013, regio Noord/Oost.

Openingstijden tijdens de kijkdagen
Vrijdag 10 mei van 13:00 tot 16:00
Brink 4 | ingang Museumlaantje | Assen

digilounge24a