Nieuws

Voorstelling over koninklijk bezoek op 21 mei

Drents Archief organiseert samen met Welzo een speciaal programma. Genieten van een film over het bezoek van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix aan Drenthe?

Dat kan bij de voorstelling ‘Koninklijk bezoek’ op dinsdag 21 mei in het theater van de Drentse geschiedenis in het Drents Archief in Assen. De film is samengesteld uit opnames van de jaren ’30 tot en met de jaren ’80. Wie herinnert zich nog de tweedaagse tour die Juliana en Bernhard in 1950 door Drenthe maakten? Of het bezoek van koningin Beatrix met een nog jonge prins Willem-Alexander aan Zuidlaren in 1982? Na de korte film neemt de quizmaster u mee naar het Drenthe van toen met de quiz Markante Drenten. Ga de strijd aan met uw medekandidaten. Wie weet het meeste over de Drenten van vroeger? Ook het ontdekken van uw eigen woonplaats in vroeger tijd staat op het programma.

 

De voorstelling begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De kosten bedragen 5 euro inclusief een kopje koffie of thee. Het programma is speciaal bedoeld voor ouderen en wordt georganiseerd door Welzo Assen en het Drents Archief. Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0592-313523 Het Drents Archief is gevestigd aan de Brink 4 in Assen, ingang Museumlaantje.

 

Prinses Beatrix op bezoek bij het ontspanningscentrum van de NAM in Schoonebeek, ca. 1960 (foto: Stichting De Spiker, Schoonebeek).


Os01016.3