Nieuws

Actiedag 'Red de video' op 9 juni in het Drents Archief

Op zondag 9 juni van 13.00-17.00 uur organiseert het Drents Archief een speciale dag over video. Veel mensen hebben in de jaren tachtig en negentig

videofilms gemaakt van hun huis, familie of woonplaats, die ze niet meer afspelen. De kwaliteit van die beelden gaat hard achteruit en als we al het prachtige materiaal willen behouden, moeten we nu ingrijpen.

Videobanden taxeren
Het Drents Archief biedt mensen daarom de kans om hun videobanden te laten digitaliseren. Bezoekers krijgen informatie over video en zij kunnen hun banden laten ‘taxeren’. De videofilms worden dan bekeken en als het materiaal interessant is, wordt het gedigitaliseerd.

Goed bewaard
De beelden worden opgenomen in de database van het Drents AudioVisueel Archief (DAVA), onderdeel van het Drents Archief. In overleg kan het archief ook het origineel onder ideale omstandigheden bewaren. Verder kunnen bezoekers in de Studio genieten van videofilms uit de jaren tachtig en negentig die al gedigitaliseerd zijn. Tevens is de Digilounge geopend waar bezoekers kunnen zoeken in de filmdatabase.

Welke beelden zijn interessant?

Het Drents Archief is geïnteresseerd in allerlei beelden die in Drenthe zijn gemaakt die een tijdsbeeld geven van de jaren tachtig en negentig. Heeft u een oude familiefilm op VHS waar verjaardagen, feestdagen of uitjes zijn gefilmd? Filmde u voor uw hobby verschillende activiteiten in het dorp? Kom op 9 juni langs met uw videobanden of maak een afspraak door te bellen met 0592 – 313523 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De reddingsactie wordt gefinancierd door de Provincie Drenthe.

 

  • Datum en tijd: zondag 9 juni, 13.00-17.00 uur.
  • Locatie: Drents Archief, Brink 4, ingang Museumlaantje, Assen
  • De toegang is gratis.


SRV_Wapse-ruis