Nieuws

Historische TT-films in het Drents Archief

In het Drents Archief in Assen draait in de TT-week een speciaal filmprogramma met unieke opnames van de TT van de jaren ’30 tot en met de jaren ’80. De beelden van de races en de coureurs in de Asser binnenstad zullen bij velen herinneringen oproepen.

Paul Lodewijkx
Wie heeft de overwinning van Paul Lodewijkx in de 50 cc klasse in 1968 nog meegemaakt of de huldiging van Barry Sheene en Wil Hartog in 1977? Ook de motorliefhebbers op de camping, de TT-cultuur en de rellen in de Asser binnenstad komen in beeld. Op oudere films zijn de 250 cc races, het circuit en de tribunes met de oude reclamebanners van Caltex en Gasoline te zien.

TT-programmaboekjes
Het Drents Archief bewaart het originele TT-archief vanaf 1925 met prachtig vormgegeven programmaboekjes. De omslagen van die boekjes zijn digitaal te bekijken op multitouch-tafels in de Digilounge. Een officieel programma kocht je toen nog voor maar 50 cent!

  • Data en tijd: zondag 23, woensdag 26 en vrijdag 28 juni van 13.00-17.00 uur
  • Doorlopende voorstelling
  • Kosten: 2 euro pp. Kinderen t/m 12 jaar gratis
  • Locatie: Drents Archief, Brink 4, ingang Museumlaantje, Assen

    De Nederlandse Yamathi-coureur Paul Lodewijkx en met helm de Nederlandse Kreidler coureur Aalt Toersen tijdens de TT-races op het TT-circuit op 27 juni 1970


Lodewijkx