Nieuws

Ontdek het boerenleven van Drenthe

Op donderdag 27 juni om 19.30 uur presenteren Het Drentse Landschap en het Drents Archief een programma over de geschiedenis van het Drentse boerenleven. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van het Jaar van de Boerderij 2013. Drie sprekers zullen aan de hand een drietal thema’s het onderwerp belichten.

  • Kosten: € 7,50, inclusief koffie/thee (beschermers van Het Drentse Landschap en vrienden van het Drents Archief betalen € 5,00).
  • Aanmelden via: www.drentslandschap.nl/activiteiten of via (0592) 31 35 52.
  • Locatie: Drents Archief, Brink 4, ingang Museumlaantje, Assen

Boeiende geschiedenis
Tijdens de lezingen wordt een inkijk gegeven in het boerenleven van Drenthe. Allereerst wordt ingegaan op de geschiedenis van het esdorpenlandschap: welke ontwikkelingen heeft het doorgemaakt en hoe is dat nu nog steeds merk- en zichtbaar in het landschap. Daarna wordt de Drentse boerderij onder de loep genomen: waarin onderscheidt de Drentse boerderij zich van andere boerderijen in Nederland. Ten slotte wordt aandacht besteed aan de Drentse boerenerven met haar vaste functionele opbouw die steeds meer aan het verdwijnen is. Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van oude documenten, foto’s en kaarten uit het archief. Een prachtige gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van onze mooie provincie.