Nieuws

Ontdek Bartje in het Drents Archief

BartjeIedere donderdagmiddag in de maanden juli en augustus staat het Drents Archief in het teken van Bartje. Nadat het originele beeld van Bartje op mysterieuze wijze verdween uit het gemeentehuis in Assen, werd hij een week later teruggevonden in het Drents Archief.

Het archief nodigt iedereen uit om in juli en augustus nader kennis te maken met de kleine bruine bonenhater tijdens het speciale Bartje arrangement.

Bezoekers krijgen een inkijkje in het originele manuscript van het beroemde boek van Anne de Vries dat bewaard wordt in het Drents Archief. In de Studio ontdekken bezoekers hoe het dagelijks leven was in Drenthe in de jaren ’30 tijdens de speciale Bartje film. Ook gaan zij de strijd aan met hun medekandidaten tijdens een spannende quiz. Wie weet het meest over de tijd van Bartje? Wat voor spelletjes speelde hij? Hoe werkten de mensen op het platteland? In de Digilounge spelen kinderen het Bartje-spel op de digitale touch-tafels, een soort grote iPads. Samen met hun ouders of grootouders zien ze hoe de tijd was waarin Bartje leefde. En iedereen kan op de foto met het icoon van Drenthe!

 

 

Het Bartje arrangement vindt plaats op iedere donderdagmiddag in juli en augustus van 14:00 tot 15:30 uur. De kosten bedragen € 5,- inclusief koffie, thee of limonade. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ook is het mogelijk om Bartje tijdens onze reguliere openingstijden te bewonderen. Het Drents Archief is geopend op dinsdag t/m donderdag van 10:00 – 17:00 uur en op vrijdag van 10:00 - 13:00 uur.

 

Het originele kalkstenen Bartje beeld uit 1954 is nu te bewonderen in de Kloostergang van het Drents Archief