Nieuws

Bevrijders gezocht

Het Drents Archief en annodrenthe.nu willen Bevrijdingsdag op een bijzondere manier vieren. We hebben een aantal prachtige foto’s van de bevrijding in Drenthe. Een portret met de Poolse bevrijders, feestvierende mensen op versierde wagens en zingende verpleegsters arm in arm met de Canadezen. Deze foto’s gaan we naspelen!


Valthe, Hoogeveen en Assen

In Valthe, Hoogeveen en Assen worden de foto’s gereconstrueerd met kleding en haardracht van de jaren ‘40! We steken de foto’s als het ware in een nieuw jasje. Het Drenthe van toen in de tijd van nu. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die mee willen werken aan dit bijzondere project.

Lijkt het u leuk om te poseren op één van de foto’s? Geef u dan op! De datum wordt in overleg bepaald. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'foto bevrijding' of bel 0592 – 313523 en vraag naar Loes van der Laan, Karlijn Donders of Joke Wolff.

Bevrijding Valthe
Links van de tank v.l.n.r.: G. Gerdes (Exloo), Meester Joosten, Bram Jonkman, Willem Niemeijer. Op de tank zittend: Marie de Haan (evacuée), S. Timmer (evacuée), R. Hermelink, samen met de bemanning van de tank. Rechts staand: Lien Hermelink, Trientje Oortwijn en Annie Ziengs.

bevr_valthe

Bevrijding Hoogeveen

bevr_hoogeveen

Bevrijding Assen


bevrijding_assen