Nieuws

De toekomst van Drents erfgoed staat ter discussie

Op donderdagmiddag 24 november organiseren de zeven grootste erfgoedorganisaties in Drenthe een symposium over de toekomst van het Drents erfgoed. Met dit symposium willen zij een positief antwoord formuleren op de zorgen die zij zich maken over het Drentse erfgoed in deze turbulente tijd. 

Musea, monumenten, archieven en landschap in Drenthe zullen de komende jaren onder grote druk komen te staan. Bezuinigende overheden, die de gevolgen en gevoelens van de economische crisis trachten te beteugelen, veroorzaken financiële problemen bij tal van erfgoedorganisaties. Valt daar wat aan te doen? Het antwoord op die vraag staat centraal op het symposium met als titel Erfgoed als cement, dat op donderdagmiddag 24 november aanstaande in het Hunebedcentrum in Borger plaatsvindt.

Het programma bestaat uit een aantal gefilmde columns en een forumdiscussie van de zeven betrokken directeuren met de zaal aan de hand van drie prikkelende stellingen. Bestuurders, statenleden, raadsleden, beleidsmakers en het aanwezige publiek worden uitgedaagd met elkaar in gesprek te gaan en oplossingen aan te dragen. Want dat is constructiever dan mopperen, protesteren of actievoeren. De discussie wordt geleid door Lucas Koops.

Het symposium is een initiatief van:
Hunebedcentrum Borger (Hein Klompmaker),
Het Drentse Landschap (Eric van der Bilt),
Drents Archief (Douwe Huizing),
Drents Museum (Michel van Maarseveen),
Drents Plateau (Olav Reijers),
Herinneringscentrum Kamp Westerbork (Dirk Mulder),
Gevangenismuseum Veenhuizen (Peter Sluiter).