Nieuws

Ruim 300 mensen bezoeken Drentse Landschapsproeverij

Ruim 300 mensen hebben zondag 11 september de Drentse Landschapsproeverij in Amen bezocht. Bezoekers konden zich met al hun zintuigen laten onderdompelen in het Drentse landschap. Ook kreeg men een voorproefje van de landschapsverhalenroutes die vrijdag 9 september zijn gepresenteerd.

Voorproefje
De Natuur en Milieufederatie Drenthe en Het Drentse Landschap hadden een deel van Vakantiepark Diana Heide in Amen omgetoverd in een sfeervolle Landschapsproeverij. In een prachtige zwarte tipi tent kregen bezoekers via een korte animatiefilm een voorproefje van landschapsverhalenroutes die samen met bewoners zijn ontwikkeld. Onderaan dit bericht kunt u deze animatiefilm bekijken.

Landschapsproeverij
Vervolgens viel er van alles te proeven en te beleven. Een paardentram bracht bezoekers naar het dorp Amen. Daar startte de landschapsexcursie onder leiding van landschapshistoricus Theo Spek en geograaf Erik Meijles.

In een grote tipi tent gaf kok Gelco Groote kookworkshops en liet mensen proeven van heerlijke gerechten die je van producten van Drentse bodem kunt maken. Op de streekmarkt waren allerlei Drentse producten te koop en viel er ook van alles te proeven. Dat je ook veel planten uit de natuur kunt eten, bleek tijdens een workshop onder leiding van Jelle Meijer.


Lees verder op de website van Natuur en mileufederatie Drenthe