Nieuws

Drenthe als achterstandsgebied in Volksalmanak 2011

Op 29 november 2011 verschijnt de Nieuwe Drentse Volksalmanak van dit jaar, gestoken in een geheel nieuwe jas.

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’, is het  openingsartikel van Egbert Wever over de Drentse economie. De provincie Drenthe werd vóór 1940 nog ervaren als een woest en ledig achterstandsgebied. Maar dat was juist een positieve vestigingsfactor voor sectoren die tegenwoordig nog steeds belangrijk zijn voor de werkgelegenheid, waaronder de zorgsector.

Geschiedenis en archeologie
De nieuwste editie van de almanak bevat nog meer interessante kost. Aan bod komen onder meer de diplomatieke missie van een Drentse edelman naar Parijs, een bijzonder altaarstuk in de kerk van Norg, de middeleeuwse waterput van het klooster Maria in Campis in Assen en de archeologie en geschiedenis van Pesse en de Eelder- en Peizermaden. Met een vernieuwde vormgeving en kleurenkaternen worden de artikelen op een aantrekkelijke manier voor het voetlicht gebracht. 

Niet te missen
Geschiedenis, archeologie, historische geografie, monumentenzorg, architectuur en beeldende kunsten, de Nieuwe Drentse Volksalmanak bestrijkt een breed veld en biedt elk jaar 200 pagina’s bouwstenen voor de regionale geschiedschrijving. Wie geïnteresseerd is in het lange en rijkgeschakeerde verleden van Drenthe mag de Nieuwe Drentse Volksalmanak niet missen.

Deel van het omslag van jaargang 2011, in een nieuwe vormgeving

ndva