Nieuws

Op pad met de smartphone tijdens Europa Kijkdagen

Tijdens de Europa Kijkdagen op 13 en 15 mei heeft het Drents Archief een voorproefje gegeven van het vernieuwde Drents Archief. 


Begin 2012 opent het Drents Archief de deuren van een nieuw bezoekerscentrum en wordt het mogelijk om de Drentse geschiedenis op een geheel nieuwe manier te ervaren, zowel binnen het gebouw als daarbuiten. Tijdens de Europa Kijkdagen gingen de deelnemers onder meer op pad met een smartphone. Daarop was een proefversie gedownload van het systeem waarmee je historische infomatie op locatie krijgt aangereikt.

 

Een proefroute ging onder meer langs de Abdijkerk in Assen waar je op je mobieltje kon bekijken hoe de kerk er rond 1900 uitzag. In de Gouverneurstuin kregen de deelnemers op hun smartphone een filmpje uit 1961 te zien van het Jeugdverkeerspark dat toen op die plek was gevestigd. De historische informatie opende zich automatisch als je je binnen een bepaalde straal van een plek bevond. Hoewel niet alle deelnemers vertrouwd waren met het gebruik van de smartphone was iedereen enthousiast!

Op pad met de smartphone

kijkdagen