Nieuws

Archief Asser Tennis Vereniging De Hertenkamp naar Drents Archief

Op 12 oktober heeft Jan Bos, rijksarchivaris van het Drents Archief, een groot aantal historische documenten in ontvangst genomen van de Asser Tennis Vereniging De Hertenkamp.

Evelien Radix, secretaris van het bestuur: “Van beroep ben ik professional organizer (opruimcoach). Daarom was ik heel blij met het verzoek van het bestuur om het archief te ordenen en op te ruimen. Met hulp van de dames Ina van Dam en erelid Anja Schenk hebben wij vele dagen doorgebracht met het uitzoeken, ordenen en rangschikken van het vele archiefmateriaal dat in de kasten van het kantoor was opgeslagen.”

“Het was een openbaring wat er aan archiefmateriaal bewaard is gebleven: oude handgeschreven notulenboeken, oude bankboeken, vele foto’s, ledenlijsten, en nog veel meer. Het bewaarklimaat in onze kasten was te vochtig en daarom besloten wij aan het Drents Archief te vragen om deze materialen op professionele wijze voor ons op te slaan en toegankelijk te houden”, aldus Evelien Radix. Jan Bos toonde zich bijzonder verheugd met alle documentatie. “Deze stukken dragen bij aan een goed beeld van de historie van sport in de provincie Drenthe en in het bijzonder van onze stad Assen. Ik ben hier heel blij mee.” Het Drents Archief gaat aan de slag om de documenten beschikbaar te stellen waardoor iedereen kennis kan nemen van het verleden van deze bekende tennisvereniging.

ATV De Hertenkamp is opgericht in 1892 en is één van de tien oudste tennisverenigingen van Nederland. Meer informatie over de historie van, en over deze tennisvereniging is te vinden op de website van De Hertenkamp.

Op de foto v.l.n.r: Erelid Anja Schenk, Jan Bos van het Drents Archief en Evelien Radix, secretaris en professional organizer.

hertenkamp