Nieuws

Week van de Geschiedenis 16 t/m 24 oktober 2010

De Drentse Geschiedenisquiz in het Dagblad van het Noorden en het Drents Geschiedenisspel op TV Drenthe staan in deze week op het programma.


Drentse Geschiedenis Quiz 19 oktober

De inmiddels traditionele Geschiedenisquiz in het Dagblad van het Noorden heeft dit jaar de vorm van een puzzel. De quiz wordt op maar liefst twee pagina's in de krant gepubliceerd. De vragen vindt u vanaf 19 oktober ook op deze website. Onder de goede inzendingen worden mooie prijzen verloot.

De Drentse Geschiedenis Quiz is een initiatief van het Drents Archief en het Dagblad van het Noorden in samenwerking met de Drentse Historische Vereniging en Drents Plateau.

Drents Geschiedenisspel 21 oktober

Op donderdagavond 21 oktober zendt TV Drenthe het Drents Geschiedenisspel uit. Op een historische locatie nemen twee teams van elk twee Drenten het tegen elkaar op. Creativiteit en goed beantwoorde vragen leveren aanwijzingen op die leiden tot het vinden van de oplossing van het spel. Welk team heeft de oplossing als eerste gevonden?

De uitzending begint om 18.30 uur en wordt vanaf 19.45 uur elk uur herhaald.

Het Drents Geschiedenisspel is een initiatief van het Drents Archief en RTV Drenthe.

Week van de Geschiedenis 16 t/m 24 oktober 2010
De Week van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. Honderden musea, archieven en andere culturele instellingen organiseren een breed scala aan activiteiten rond een wisselend thema. Het thema van deze zevende editie is Land en water. Kijk op de site van de Week van de Geschiedenis voor alle activiteiten.