Nieuws

Verborgen verleden: ontdekkingen in het archief

In het ntr-programma Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Philip Freriks bezocht het Drents Archief waar hij een ontdekking deed over zijn voorouders.

Vanaf 26 september elke zondag op Nederland 2
Ntr maakte in samenwerking met het Centraal Bureau voor Genealogie en verschillende archiefinstellingen een serie van acht uitzendingen. Vanaf zondag 26 september zijn de afleveringen om 20.15 uur te volgen op Nederland 2.

De voorouders die de bekende Nederlanders in hun stamboom tegenkomen hebben allemaal een eigen verhaal, dat ook iets vertelt over de persoonlijkheid van de hoofdpersonen zelf. Die verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw-ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.

De afleveringen

3 oktober: Gerard Spong

10 oktober: Philip Freriks in Drenthe

17 oktober: Mei Li Vos

24 oktober: Maria Goos

31 oktober: Tommy Wieringa

7 november: Carry Tefsen

14 november: Youri Mulder

Het Stamboomboek
Bij de start van de uitzendingen van het nieuwe tv-programma Verborgen Verleden verschijnt het Stamboomboek - Verborgen Verleden, geschreven door Rob van Drie (Centraal Bureau voor Genealogie).
Het Stamboomboek gaat uitvoerig in op genealogische bronnen, bronverantwoording, methoden van onderzoek en de mogelijkheden die internet biedt. Een en ander wordt geïllustreerd met persoonlijke verhalen over de familiegeschiedenis van bekende Nederlanders die een hoofdrol spelen in de tv-serie.