Nieuws

Varen in Drenthe op oude foto's

Het Drents Archief heeft vanaf 23 juli een speciaal thema op de fotosite Drents Fotoarchief gezet: Varen in Drenthe. Op de historische foto's is te zien dat Drenthe een echte scheepvaartprovincie was met bedrijvigheid op de vele Drentse vaarten en kanalen.

Het thema 'Varen in Drenthe' is op de fotosite geplaatst ter gelegenheid van het Vaartjaar 2010. Historische beroepsvaartuigen liggen in het weekend van 30 en 31 juli 2010 in de Vaart in Assen afgemeerd.


Wie een indruk wil krijgen van het Drentse scheepvaartverleden, kan plaatjes kijken op www.drentsfotoarchief.nl. Foto's van de grachten in Meppel, het lossen van vrachtschepen in de havenkolk in Assen, een volgeladen turfschip in het Stieltjeskanaal, de pullenvaart (met melkbussen) in Hoogeveen en het vervoer van personen en goederen per snik (trekschuit) getuigen allemaal van de rijke geschiedenis van de Drentse binnenscheepvaart.

Drents Fotoarchief is een initiatief van het Drents Archief in samenwerking met Drentse gemeenten en instellingen.

Oude tijden herleven op Drents Fotoarchief en tijdens het evenement op 30 en 31 juli aan de Vaart in Assen. Deze foto is rond 1940 genomen bij de losplaats aan de Havenkolk in Assen.

Losplaats