Nieuws

Drents Fotoarchief brengt TT uit de jaren ’70 in beeld

Meer dan 600 historische foto’s uit de jaren ’70 van de Dutch TT in Assen zijn vanaf 18 juni te bekijken op de website www.drentsfotoarchief.nl. Niet alleen de renners en de races zijn gefotografeerd, maar ook de cultuur rondom de TT in de jaren ’70 is vastgelegd. De foto’s van de motorkeuring op het veemarktterrein, de erebogen en het Asser straatbeeld tijdens de TT-week zullen ongetwijfeld veel herinneringen oproepen.

De site bevat in totaal maar liefst 2.000 historische TT foto’s uit de jaren 1925-1980. De fraaie plaatjes zijn afkomstig uit het archief van het TT-circuit en digitaal beschikbaar gesteld door het Drents Archief. Naast de TT-races zijn ook de F-750 races (later de Superbike) en sportwagenraces in het drentsfotoarchief te vinden.
Herkent u iemand op een van de foto’s? Of heeft u een aanvulling op de gegevens? Via de site kunt u informatie en commentaar aanleveren.

De site www.drentsfotoarchief.nl is een initiatief van het Drents Archief in samenwerking met Drentse gemeenten en instellingen.

TT-camping bij een boerderij aan de Haarweg bij het circuit, 1970.

camping