Nieuws

Archief Toneelvereniging Diever aanwinst voor Drents Archief

Het archief van de Toneelvereniging Diever krijgt een plaats in het Drents Archief. Op 23 april, de geboorte- en sterfdag van William Shakespeare, draagt voorzitter Peter Sloot het archief officieel over aan Douwe Huizing, directeur van het Drents Archief. Meer dan 60 jaar geschiedenis van de internationaal vermaarde Toneelvereniging en het Shakespearetheater in Diever blijft zo in optimale conditie bewaard.

Bekijk Drenthe Actueel van 23 april 2010 op RTV Drenthe

20 meter archief
De aanwinst beslaat ongeveer 20 meter archiefmateriaal. Het gaat om, bijvoorbeeld, libretto’s, foto’s en recensies van de toneeluitvoeringen en om documenten van het bestuur, zoals notulen en correspondentie. De archivarissen van de vereniging, Jan ter Horst en Bert Kroon, hebben het archief jarenlang beheerd. Om de kwaliteit van het archief te waarborgen heeft het bestuur van de Toneelvereniging Diever in 2009 besloten het in beheer te geven van het Drents Archief. Daar zal het, na inventarisatie, beschikbaar komen voor het publiek. De foto’s worden opgenomen in Drents Archief 3.0, de nieuwe publieksbeleving van het Drents Archief op het gebied van de Drentse geschiedenis.

Start kaartverkoop Twee vrienden uit Verona
Na de overdracht van het archief geeft de Toneelvereniging Diever, door het aanbieden van de eerste kaartjes aan het personeel van het Drents Archief,  het startsein voor de kaartverkoop van The Two Gentleman of Verona – Twee vrienden uit Verona. Het stuk gaat op 13 augustus in première.

Het naaien en passen van de kleding. Foto uit de beginjaren van de Shakespearespelen.

Toneelvereniging