Nieuws

De Vaart van Vroeger

De Vaart van Vroeger is een tv-serie waarin herinneringen worden opgehaald aan de tijd dat de Drentsche Hoofdvaart een drukke scheepvaartroute was. De Hoofdvaart, 41 kilometer lang, 230 jaar oud. Eén bijna rechte lijn, van Assen tot voorbij Meppel, blijkt rijk aan boeiende anekdotes en historische bijzonderheden.

De serie op TV Drenthe gaat terug naar de tijd dat schippers dagelijks met aardappelen of turf over de Hoofdvaart voeren. Aanvankelijk met schepen zonder motoren, die van de wind of menselijke of dierlijke trekkracht afhankelijk waren. Het programma volgt de Hoofdvaart, van Assen tot aan Meppel.

Dankzij samenwerking met het Drents Archief, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en diverse historische verenigingen is er in de serie veel oud beelmateriaal te zien. Ook is een speciaal Fotoalbum samengesteld. De Vaart van Vroeger is een tv-serie van programmamaakster Lydia Tuijnman.

Bekijk de oude afleveringen op de site van RTV Drenthe of kijk elke donderdag om 19.00 uur en vanaf 20.05 ieder uur de herhaling.

kolk