Nieuws

Financiering plannen Drents Archief rond

De gemeenteraad van Assen heeft in de raadsvergadering van 17 december besloten de plannen voor de publieksbeleving van het Drents Archief financieel te steunen.  Daarmee is de financiering van dit innovatieve publieksconcept rond. 

Bekijk het nieuws op de site van RTV Drenthe en luister naar het interview

Om de beleving van het publiek te versterken ontwikkelt het Drents Archief samen met het Drents Museum de nieuwste presentatietechnieken en publieksprogramma’s op het gebied van de Drentse geschiedenis.
Vanuit het Drents Archief maken bezoekers straks interactieve mobiele routes door de provincie. Met smartphones is het mogelijk je eigen reis door de tijd te plannen en op locatie informatie op maat aangereikt te krijgen.

Het archiefgebouw krijgt binnen de bestaande muren een geheel nieuwe indeling met een auditorium voor interactieve groepsprogramma’s, een digilounge waar bezoekers kunnen navigeren op tijd en plaats en een monumentale bogengalerij voor diepgravers.

Vanaf 18 december presenteert het Drents Archief zijn plannen in de kloostergang van het archiefgebouw. Er zijn impressies van de nieuwe publieksruimtes te zien. In de begeleidende nieuwsbrief wordt het publieksconcept Drents Archief 3.0 uit de doeken gedaan. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Drents Archief. De nieuwsbrief kan ook op verzoek worden toegestuurd.

Het publieksconcept Drents Archief 3.0 wordt gerealiseerd dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe, de gemeente Assen, het ministerie van OCW en het Samenwerkingsverband Noord Nederland: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Impressie van de Digilounge, onderdeel van Drents Archief 3.0

x5_lounge_sfeerbeeld