Fout
  • Fout tijdens het laden van component: com_media, 1

Nieuws

Archief woningcorporatie Actium aanwinst voor Drents Archief

Op donderdag 16 december heeft Klaas Stol, directeur van Actium, het archief van een aantal van haar voorgangers officieel overgedragen aan het Drents Archief. Meer dan 130 archiefdozen met documenten van Stichting Woningbeheer Assen (SWA) en andere voorgangers van Actium krijgen voortaan een plaats in het Drents Archief. Daar wordt het archief toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Het archief bevat stukken vanaf 1902. Officiële documenten zoals statuten, jaarverslagen en bouwtekeningen van het Blauwe, Witte en Rode Dorp zijn in het archief te vinden. Maar voor wie verder kijkt: ook het leven van alledag. De selectie van nieuwe bewoners, de bode die wekelijks huis aan huis de huur ophaalde, burenruzies, klachten en bewoners die de huur niet meer op konden brengen; het wordt allemaal (anoniem) vermeld.

Woningcorporatie Actium
Woningcorporatie Actium is een woningcorporatie in Drenthe en Zuidoost Friesland. Ze richt zich op het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare woonruimte. Actium verhuurt rond de 16.000 woningen in het werkgebied. Hiermee is Actium de grootste woningcorporatie van Drenthe.