Nieuws

Willeke Alberti op zoek naar voorouders in Drentse armengestichten

In de tv serie Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Willeke Alberti komt in de uitzending van 9 januari 2011 op het spoor van voorouders in de Drentse bedelaarsgestichten. Haar onderzoek brengt haar naar het Drents Archief en het Gevangenismuseum Veenhuizen.

Het NTR-programma Verborgen Verleden met Willeke Alberti wordt uitgezonden op zondag 9 januari om 21.05 uur op Nederland 2.

 

Zangeres Willeke Alberti vraagt zich af, waar haar muzikaal talent vandaan komt. Natuurlijk heeft ze dat van haar vader, Willy Alberti. Maar ze ontdekt dat er ook muziek zit in haar voorouders aan moeders kant. Haar zoektocht begint bij café Rooie Nelis in de Amsterdamse Jordaan. Daar trad Willy Alberti vaak op samen met zijn neef Johnny Jordaan, zoals de stamgasten zich nog goed kunnen herinneren.

In die tijd werd het leven niet alleen beheerst door muziek, maar ook door armoede. Die armoede blijkt als een rode draad door de familiegeschiedenis van Willeke te lopen. Gelukkig vindt ze in die ellende van vroeger ook heel mooie en ontroerende verhalen over haar voorouders.
In het Drents Archief ontdekt Willeke gegevens over het lief en leed van haar voorouders Aaltje Kwak en Jacob van Belzen. In hun levensloop speelt het bedelaarsgesticht Veenhuizen 3 een bijzondere rol.

Bekijk de promo op de site van de NTR

De tv-opnames van de zoektocht van Willeke Alberti in het Drents Archief

Willeke_A