Nieuws

‘Mijn leven, mijn Drenthe’ slotfeest van de Week van de Geschiedenis

Het Drents Archief en Drents Museum staan op 24 oktober in het teken van de manifestatie ‘Mijn leven, mijn Drenthe’. Dit slotfeest van de Week

van de Geschiedenis zit boordevol activiteiten voor het beleven, maken en schrijven van geschiedenis. Er is van alles te doen voor jong en oud. Het Drents Archief en het Drents Museum zijn op deze dag gratis toegankelijk.

 

Eigen geschiedenis maken en beleven

Van 12.00 tot 17.00 uur is er een programma vol uitbundige dans, muziek, verhalenvertellers, een jaren ’50 belevenis, een erfgoedmarkt, kennismaking met stamboomonderzoek, eigen geschiedenis maken en schrijven.

 

Wervelende dansshows

Stichting Oud Oranje en ’t Oal’ Volk treden in het Drents Museum op met historische kostuum- en dansshows. In het Drents Archief is er voor het echte jaren ’50 gevoel een buizenradio met hoorspelen en een televisie, destijds nog een zeldzaamheid. Een archivaris neemt bezoekers mee op een rondleiding door het ondergrondse archiefdepot, dat gewoonlijk niet toegankelijk is voor publiek.
Kinderen en volwassenen kunnen meespelen met Operatie Sigismund, een spannend spel rond het verdwenen zegel van Willem V in de gewelven van het Drents Archief.

 

Voor jong en oud

Met kinderen en (groot)ouders gaat het Drents Archief terug in de tijd van net na de Tweede Wereldoorlog. Wat gebeurde er in Drenthe en wat deden kinderen toen? Welke spelletjes werden er op straat gespeeld, welke snoepjes waren favoriet?
Bezoekers kunnen onder begeleiding van medewerkers van het Drents Archief aan de slag met het maken van een levenskrant, levensverhaal of stamboom.


Historische lezingen

In Huize Tetrode (naast het Drents Archief en Drents Museum) houden Jan Bos en Henk Nijkeuter historische lezingen over verkeer en vervoer en Drentse volkscultuur. In Tetrode worden ook kunsthistorische inleidingen gegeven over Eddy Roos en Art Nouveau.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk!

 

Terug naar de jaren '50: touwtje springen!

 

jaren50