Nieuws

Oproep: herinneringen aan oorlog en wederopbouw

Het Drents Archief doet een oproep aan grootouders om op 18 oktober met een herinnering (voorwerp of foto) aan de tijd van oorlog en

wederopbouw langs te komen. In het archief is een praathoek ingericht waar opa’s en oma’s  hun verhaal over het voorwerp en hun herinneringen aan die tijd aan hun kleinkind kunnen vertellen. De verhalen worden vastgelegd met een videocamera en de mooiste verhalen worden gepubliceerd op de site www.mijnleven.me. Natuurlijk word er ook een foto gemaakt van grootouder, kleinkind en voorwerp.

 

Bekijk het filmpje op www.weekvandegeschiedenis.nl!


Op zowel 18 als 24 en 25 oktober is er in het Drents Archief van alles te doen uit de tijd van de wederopbouw. Net na de oorlog waren de opa’s en oma’s van nu nog kinderen. Wat gebeurde er in Drenthe en wat deden kinderen toen? Wat was er op de radio te horen, welke spelletjes werden er op straat gespeeld, welke snoepjes waren favoriet?
Drentse hoorspelen uit de jaren ’50 zijn te horen op een echte oude buizenradio, er is televisie uit de jaren ’60, er kan gepunnikt worden en je kunt een oorlogsplakboek maken met advertenties uit die tijd (surrogaatkoffie- en thee!). Alle activiteiten zijn op de bon. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een velletje bonen uitgereikt. De toegang is gratis.

Mijn Grootouders Tijd wordt georganiseerd in het kader van Mijn leven, mijn Drenthe.

Wanneer
zondag 18 oktober 2009, 13.00u - 17.00u
zaterdag 24 oktober 2009, 13.00u - 17.00u
zondag 25 oktober 2009, 13.00u - 17.00u

Waar
Drents Archief, Brink 4, Assen

Uit het oorlogsplakboek: Collage van spullen die op de bon waren

opdebon