Fout
  • Fout tijdens het laden van component: com_media, 1

Nieuws

Erfgoedpunt in Bibliotheek Assen

Op donderdag 11 februari is het Erfgoedpunt Assen feestelijk geopend. Het Erfgoedpunt is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Bibliotheek Assen, het Drents Archief en Biblionet Drenthe. Het Punt is gevestigd in Bibliotheek Assen, vestiging ‘t Forum en heeft als doel historische informatie op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Locale geschiedenis
Het Erfgoedpunt presenteert de locale geschiedenis en cultuur op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier. Men kan er informatie vinden over personen in het verleden – zoals bijvoorbeeld stamboomonderzoek -, digitale historische foto’s en boeken over het locale erfgoed.

Tentoonstellingen
Er is een wisselende tentoonstelling met historische voorwerpen en documenten en bovendien kunnen historische films over de eigen regio en Drenthe worden bekeken. Het Erfgoedpunt Assen opent met de tentoonstelling over de historie van het Warenhuis Vanderveen in Assen.

Lezing Van kofschip naar winkelparadijs
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling geeft Connie Vanderveen op 14 april om 19.30 uur een lezing: van kofschip naar winkelparadijs. Kosten zijn €7,50 voor leden en €8,50 voor niet leden. De lezing is in Bibliotheek ’t Forum en entree is via de dienstingang aan de Ceresstraat.

Meer informatie over de Erfgoedpunten

Het Erfgoedpunt op de eerste verdieping van de Bibliotheek Assen

egpassen