Nieuws

Geschiedenis komt tot leven in het Erfgoedpunt Zuidlaren

Dit voorjaar is in de bibliotheek Zuidlaren het Erfgoedpunt geopend. In het Erfgoedpunt Zuidlaren wordt de plaatselijke geschiedenis voor een breed publiek op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd.
Elk kwartaal staat een thema centraal waar omheen een expositie en allerlei activiteiten (lezingen, wandelingen, cursussen etc.) worden georganiseerd. De exposities bestaan uit foto’s, films, voorwerpen, belangrijke documenten en boeken over het thema. Belangstellenden kunnen tijdens de openingsuren van de bibliotheek in het Erfgoedpunt terecht.

Aanleiding voor de oprichting van het Erfgoedpunt is de al jaren toenemende interesse voor de (lokale) geschiedenis en het Drents cultureel erfgoed. Dat blijkt o.a. uit het stijgende ledental van historische verenigingen en uit de grote belangstelling voor historische boeken zoals die van Geert Mak.

Het Erfgoedpunt is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek Zuidlaren, de Historische Vereniging Zuidlaren, het Drents Archief en Biblionet Drenthe.

De opening van het Erfgoedpunt Zuidlaren

egpzuidlaren.jpg