Nieuws

Tentoonstelling Vaart der Volkeren over de ontwikkeling van Assen

Wethouder Chris de Wal heeft op 16 maart de tentoonstelling ‘Vaart der Volkeren’ geopend. De tentoonstelling laat aan de hand van historische kaarten de ontwikkeling van Assen zien. De oudste kaart uit de tentoonstelling, een tekening van het klooster, dateert uit het jaar 1636. De kaarten hangen tot en met 31 maart in de expositieruimte van het stadhuis, daarna is een deel van de kaarten te zien in de kloostergang van het Drents Archief.

Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling presenteerde de Brede School het aanbod aan activiteiten in het kader van het themajaar. De activiteiten zijn ontwikkeld door de Asser Historische Vereniging, de HIS, de Stenden Hogeschool, het ICO en de partners van de Brede School.

Een onderdeel daaruit is de leskist ‘Assen 200 jaar en het geheim van Valkenstijn’ van het Drents Archief. Daarnaast hebben het Drents Museum en Plateau Openbaar Onderwijs een historische speurtocht in het centrum en een theaterstuk over de periode van Lodewijk Napoleon ontwikkeld. Een tekenwedstrijd voor alle kinderen uit Assen is de slotactiviteit van de Brede School. De kunstwerken zijn eind 2009 te zien in het stadhuis van Assen.

Wethouder Chris de Wal opent de tentoonstelling

openingl.jpg

De oudste kaart waarop Assen staat ingetekend (rechts-midden). De kaart is uit 1636
.

scharmdetail.jpg