Nieuws

Filmconcert DAVA en Tangarine

DAVA organiseert op 15 december een live concert in combinatie met een unieke montage van Drents historisch filmmateriaal. De Drentse band Tangarine & Friends speelt bij de films een combinatie van folk, country en blues. Bij Tangarine draait het om de liedjes van Sander en Arnout Brinks. De band bracht kort geleden de cd ‘Fields of poetry’, die goed werd gerecenseerd. Het filmconcert vindt plaats in het ICO (De Schalm) in Assen.

Jan Ensing van DAVA, het audiovisuele onderdeel van het Drents Archief, stelde het filmmateriaal samen. De montage wordt verzorgd door Jelien. Jelien is videografisch kunstenaar en maakt onder meer animatievoorstellingen en videoprojecties. Voor het filmconcert combineert ze animatie met Drentse dorpsfilms, beelden van het Drentse landschap en andere oude filmfragmenten.

De voorstelling vindt plaats op maandagavond 15 december 2008 in zaal De Schalm van het ICO, Centrum voor Kunst & Cultuur, Zuidhaege 2 in Assen.

Kaartverkoop
Kaartverkoop vanaf 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Het filmconcert is om ca. 21.30 uur afgelopen.
De entree is € 7,50. Reserveren: 0592-313523. Gereserveerde kaarten kunnen van 19.30-20.00 uur opgehaald worden in het ICO.

Filmkunst van Jelien bij het filmconcert DAVA & Tangarine

jelien_huizen.jpg