Nieuws

Lessenpakket rond 200 jaar stad Assen

Voor leerlingen van groep 8 uit het basisonderwijs heeft het Drents Archief een lessenpakket ontwikkeld: Het mysterie van Vredeveld.

Lodewijk Napoleon en de bewoners van Vredeveld

De lessen worden ingeleid aan de hand van twee verhalen. Het eerste gaat over Lodewijk Napoleon en de stadsrechten van Assen. Het tweede verhaal gaat over het leven van de raadselachtige bewoners van het landgoed Vredeveld, ook wel Valkenstijn genoemd. Zij waren de meest besproken en spraakmakende bewoners in de jaren nadat Lodewijk Napoleon Assen stadsrechten verleende.

Het lessenpakket
De lengte van het lessenpakket is te variëren. Het bestaat uit een basisprogramma, dat het verhaal vertelt en waarbij de belangrijkste opdrachten worden gemaakt. Daarnaast zijn er lesonderdelen waarmee de leerstof kan worden uitgebreid. Het extra materiaal is bedoeld om de leerlingen de mogelijkheid te geven zich extra in de stof te verdiepen. Kortom: een uitnodigend lessenpakket dat voor alle leerlingen uitdagingen biedt en waardoor ze de geschiedenis van hun 200-jarige stad beter leren kennen!

Meer informatie
Het lessenpakket is bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool. De lessen worden in juni 2009 aangeboden en kunnen deels in de klas en deels op de locatie Valkenstijn/Vredeveld worden gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Drent in het Drents Archief: 0592-313523.

vredeveld.jpg