Nieuws

Geschiedenis komt tot leven in het Erfgoedpunt Diever

In het Erfgoedpunt in de Biblotheek Diever wordt de plaatselijke geschiedenis voor een breed publiek op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd.

Tentoonstelling en activiteiten
Elk kwartaal staat een thema centraal waar omheen een expositie en allerlei activiteiten (lezingen, wandelingen, cursussen etc) worden georganiseerd. De exposities bestaan uit foto’s, films, voorwerpen, belangrijke documenten en boeken over het thema. Belangstellenden kunnen tijdens de openingsuren van de bibliotheek in het Erfgoedpunt terecht.

Toenemende belangstelling
Aanleiding voor de oprichting van het Erfgoedpunt is de al jaren toenemende interesse voor de (lokale) geschiedenis en het Drents cultureel erfgoed. Dat blijkt o.a. uit het stijgende ledental van historische verenigingen en uit de grote belangstelling voor historische boeken zoals die van Geert Mak.

Samenwerking
Het Erfgoedpunt is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek Diever, de Historische Vereniging Gemeente Diever, het Drents Archief en Biblionet Drenthe. Op donderdag 27 november is het Erfgoedpunt Diever officieel geopend door de heer Homme Geertsma, wethouder van de Gemeente Westerveld en tevens voorzitter van de Historische Vereniging Gemeente Diever.

Erfgoedpunten in Drenthe
Het is uiteindelijk de bedoeling dat elke gemeente in Drenthe minstens één Erfgoedpunt krijgt. Het Erfgoedpunt is een initiatief van het Drents Archief en Biblionet Drenthe. Er zijn al Erfgoedpunten in de Bibliotheek Coevorden en Bibliotheek Westerbork.

De oude dorpsfilms trekken veel belangstelling in het Erfgoedpunt Diever

diever.jpg