Nieuws

Vierde editie Drentse Geschiedenis Quiz!

Test uw kennis van het Drentse verleden en doe mee met de Drentse Geschiedenis Quiz. De inzendtermijn voor de quiz is inmiddels gesloten.

Beste inzenders gaan door naar de finale

Uit de goede inzendingen selecteert de jury negen deelnemers voor de finale van de Drentse Geschiedenis Quiz. De organisatie gaat er vanuit dat iedereen die meedoet aan de voorronde en wordt geselecteerd, ook bereid is in de finale te spelen. Er zijn deze keer nog drie andere categorieën waarin, naast de Krantenwinnaars, wordt gestreden: Bibliotheekmedewerkers, Kunstenaars en Geschiedenisleraren. Uiteindelijk komt er over alle categorieën samen één algemene winnaar uit de bus.

Finale op 12 november op TV Drenthe

De finale van de quiz wordt woensdag 12 november gehouden in het gebouw van RTV Drenthe in Assen en wordt gepresenteerd door Annette Timmer. Voor de winnaars van de quiz zijn mooie prijzen beschikbaar.

De antwoorden van de voorronde worden begin november gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden op Schepers Erf. De organisatie van de quiz is in handen van het Drents Archief, het Drents Plateau, Dagblad van het Noorden en TV Drenthe.
Over de uitslag van de voorronde en de finale kan niet worden gecorrespondeerd.

quiz.jpg