Nieuws

Tweede Erfgoedpunt geopend in Westerbork

In de Bibliotheek Westerbork is op 19 juni het tweede Erfgoedpunt van Drenthe in gebruik genomen door Mary Looman, wethouder van de gemeente Midden-Drenthe. Het Erfgoedpunt is een aparte plek in de bibliotheek met een opvallende presentatiekast waar de plaatselijke geschiedenis op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier voor het voetlicht wordt gebracht.
Het eerste Erfgoedpunt is in februari in Coevorden geopend door gedeputeerde Tanja Klip.

Activiteiten
Bezoekers kunnen er een tentoonstelling of oude film bekijken, er zijn boeken over de lokale geschiedenis en cultuur te vinden en men kan informatie zoeken in digitale bestanden, zoals een database met historische foto's. Elk kwartaal staat een thema centraal waar omheen een expositie en allerlei activiteiten worden georganiseerd zoals lezingen, wandelingen en cursussen. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek is het Erfgoedpunt voor iedereen toegankelijk.

Geschiedenis leeft
Aanleiding voor de oprichting van het Erfgoedpunt is de al jaren toenemende interesse voor de (lokale) geschiedenis en het Drents cultureel erfgoed. Dat blijkt onder meer uit het stijgende ledental van historische verenigingen en uit de grote belangstelling voor historische boeken zoals die van Geert Mak.

In alle gemeenten een Erfgoedpunt
Het Erfgoedpunt wordt beheerd door de Bibliotheek Westerbork in samenwerking met de Historische vereniging gemeente Westerbork en met ondersteuning van het Drents Archief en Biblionet Drenthe. Het is uiteindelijk de bedoeling dat elke gemeente in Drenthe minstens één Erfgoedpunt krijgt. Het Erfgoedpunt is een initiatief van het Drents Archief en Biblionet Drenthe.