Nieuws

Operatie Sigismund op designtentoonstelling in Madrid

Het educatieproject Operatie Sigismund is momenteel te zien op een overzichtstentoonstelling over Nederlands ontwerp in de binnen- en buitenruimte, die tot 31 augustus gehouden wordt bij het ontwerpcentrum Matadero in Madrid. Op de expositie is een verscheidenheid van Nederlands design te vinden op het gebied van architectuur, interieurontwerp, toegepaste kunst, duurzaamheid en interactief ontwerp.

Binnen het laatste kader is Operatie Sigismund opgenomen, het educatieproject van Waag Society in Amsterdam en het Drents Archief. Bij de tentoonstelling is een geïllustreerde catalogus uitgebracht. Daarnaast staan in Madrid lezingen op het programma over narratief interactief ontwerp en erfgoedtoepassingen, waarvan Operatie Sigismund een voorbeeld is.

Operatie Sigismund is een spel voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs, dat zich afspeelt in de kelders van het Drents Archief, bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met het belang van een archief. Het interieurontwerp en de interactieve applicaties zijn gemaakt door Waag Society, het educatief ontwerp is van het Drents Archief.  

osi.jpg