Nieuws

Spannende speurtocht tijdens Museumweeken 5 en 6 april

Tijdens het Nationaal Museumweekend op 5 en 6 april organiseren de erfgoedinstellingen in het centrum van Assen gezamenlijk een speurtocht voor kinderen. De tocht gaat over reuzen en hunebedden, Drentse en Chinese mythen en sagen. Onderweg komen de kinderen langs het Drents Museum, het Drents Archief en Stichting Het Drentse Landschap, waar ze op onderzoek uitgaan.
Ze kunnen starten bij het Drents Archief, Stichting Het Drentse Landschap of bij de stand voor het Drents Museum. Meedoen met de tocht kan op beide dagen van 11.00-17.00 uur. De deelname is gratis.

De waarheid achter de verhalen
Tijdens de tocht gaan de kinderen als echte speurders te werk. Zijn de verhalen die ze te horen krijgen waar of zijn het fabels? Kunnen ze de waarheid achterhalen door alles te onderzoeken? Zijn de hunebedden door reuzen gemaakt? Bestaan draken nu echt? En wat zijn eigenlijk dwaallichtjes?

Dwaallichtjes, witte wieven en drakenmaskers
Tijdens hun onderzoek kunnen de kinderen hunebedden gooien, dwaallichtjes testen, witte wieven en drakenmaskers maken, een chinees spel spelen en nog veel meer. De tocht duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. Alle kinderen ontvangen bij het startpunt een opdrachtenboekje met plattegrond. Als ze alle opdrachten hebben volbracht gaan ze naar huis met een tas vol bewijzen...